“NEĆE PROĆI”: Novi protest zbog rušenja u Savamali (FOTO)

Protest
Dnevno.rs

Ispred Skupštine grada Beograda u 18 sati počeo je četvrti po redu protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zbog noćnog rušenja objekata u Savamali.

 

Na protestu se okupio veliki broj ljudi, koji su nosili parole sa natpisima “Pazi šta izgovaraš jer ćeš da odgovaraš”, “Savamala nije šala”, bedževe, ali i crvene fantomke, roze čarape i venecijanske maske.

 

Okupljenima su se obratili organizatori protesta iz inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

 

Tražimo ostavke svih odgovornih jer ih plaćamo polovinu naših plata, ali plate uopšte nemamo. Oni ne razumeju nas, ne razumeju zašto se cimamo kada nemaju neki dil, zašto protestujemo kada nemamo zaleđe. Plaše nas se jer nas ne razumeju! Takvima poručujemo: neće proći! – rekli su organizatori.

 

Učesnici protesta nakon toga krenuli su u protestnu šetnju kroz Terazijski tunel, Brankovu ulicu, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, a šetnja se završava kod Palate “Srbija” gde je postavljena velika žuta patka.

 

Da podsetimo, u izbornoj noći 24. aprila nepoznate osobe srušile su objekte u Hercegovačkoj ulici, a nadležni još uvek nisu pronašli odgovorne.