NEĆE U VAŠINGTON? Još jedan lider sa Kosova OTKAZAO PUT U AMERIKU i sastanak sa Vučićem

Kosovski premijer Avdulah Hoti objavio je da je, zbog optužnice Specijalnog tužilaštva za zločine OVK, obavestio američkog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

Kosovo
Wikipedia

Avdulah Hoti je na svom Tviter nalogu objavio da neće prisustvovati sastanku u Vašingtonu, gde je trebalo da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući”, objavio je kosovski premijer na svom Tviter nalogu.

Put u Vašington najpre je otkazao kosovski predsednik Hašim Tači, nedugo pošto je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica.

Američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

Predlog optužnice za ratne zločine protiv nekadašnjeg političkog lidera OVK Hašima Tačija i šefa njegove tajne policije Kadrija Veseljija ozbiljno je uzdrmao političku scenu na Kosovu.