Nedaleko od Gračanice Albanci NAPALI SRPSKE DEVOJČICE

Policija
Pixabay.com

U srpskom selu Preoce nedaleko od Gračanice nepoznate osobe su iz automobila u pokretu pokušale da povrede dve srpske devojčice, javlja TV Most.

 

Jedna od njih je rekla da su napadnute u večernjim satima kada su se vraćale kući, automobil se gotovo zaustavio pored njih, a potom ju je nepoznata osoba udarila, posle čega se pojavio stric i spasao ih.

Takođe, dodala je da je čula da napadači govore albanskim jezikom i da je gotovo sigurna da su ih napali Albanci.

Prema rečima majke devojčica, slučaj nije prijavljen policiji iz straha, ali i zbog sumnje da bi policija bilo šta preduzela kako bi pronašla napadače.

Istakla je da su napadi njihova svakodnevica, da su na meti radnika koji grade put i često nasrću automobilima na njih, kao i da ne zna da je neko od Srba prijavljivao slučne napade.

Portal televizije Most navodi da su ulice u Preocu prometne, neosvetljene kao i da nema ležećih policajaca koji bi usporili saobraćaj.

U Preocu ima 150 srpskih kuća i ovo selo važi za svojevrsnu saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu neophodne mere u cilju povećanja ukupne bezbednosti meštana.