Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" izdala je saopštenje u kome navodi da postoje "policijski pritisci na grupe koje dolaze iz drugih gradova na protest" koji je zakazan za danas popodne.

 

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” već mesecima organizuje proteste zbog nelegalnih rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala.

Povodom današnjeg protesta grupa je izdala vanredno saopštenje u kome ističe da postoje pritisci policije na grupe koje dolaze iz unutrašnjosti Srbije.

– Kako saznajemo u bar tri grada odakle grupe građana organizovano dolaze na protest, policija ispituje organizatore i građane i najavljuje da će do protesta imati policijsku pratnju. Da ispitivanje nije samo informativno, pokazuje i to što su pojedinci bili kontaktirani i po četiri puta – ističu iz inicijative i dodaju da najoštrije osuđuju ovo “zastrašivanje policijom, koja umesto da odgovora na pozive građana u pomoć ili rešava ozbiljne slučajeve kršenja prava, proverava ko i gde putuje”.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” poziva građane na protestu ispred Skupštine grada od 18 časova kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo što se ni posle pet meseci ne znaju izvršioci nelegalnog rušenja u Hercegovačkoj, a slučaj je i posle nekoliko protesta građana i reakcija javnosti još u istražnom postupku.loading...