NEDELJKO I DRAGANA ŽIVE SAMI! Majka im je umrla ne ostvarivši želju – DA JOJ DECA IMAJU KROV NAD GLAVOM

Mali Nedeljko Jovanović (12) i njegova sestra Dragana (16) žive sami, bez igde ikoga, u iznajmljenom stanu u blizini Valjeva, za koji plaćaju mesečnu kiriju.

Privatna arhiva

Njihov otac preminuo je pre 10 godina, a majku Snežanu izgubili su pre samo 6 meseci, nakon duge i teške borbe sa rakom. Njena jedina želja bila je da dovrši kuću koju je sa suprugom počela graditi, kako bi deca imala svoj krov nad glavom, ali ju je u toj nameri pretekla opaka bolest.

Deca imaju polu sestru, koja se brine o njima koliko god može, ali ona ima i svoju porodicu o kojoj se stara.

Dragana i Nedeljko su odlični đaci i vredni ljudi. Devojčica prihvata sve moguće poslove kako bi obezbedila sredstva za preživljavanje za njenog mlađeg brata i nju – od rada u njivi kod komšija, do čišćenja njihovih kuća za sitne novce.

Ljubav koja povezuje ovu sestru i brata najviše nas je dotakla. Njihova je želja da se kroz život bore sami, ali zajedno, ruku pod ruku, jer bi odlaskom u dom za nezbrinutu decu bili razdvojeni.

– Do sada nismo naišli na slučaj gde se ovako mala deca brinu sama o sebi, prepuštena na milost i nemilost životu, komšijama i dobrim ljudima. Kuća koju su njihovi roditelji gradili, na korak je do završetka. Potrebno je dovršiti kupatilo, srediti podove, kao i izolazciju i fasadu kuće – kažu iz organizacije “28. jun”

Hajde da zajedničkim snagama pomognemo ovim mališanima da nastave tamo gde su njihovi roditelji stali. Da dovršimo njihov porodični dom, kako više ne bi trošili novac za kiriju i kako bi ostali zajedno!

Iz inostranstva:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije