NEDOPUSTIV PROPUST: Kako je Vranjanac greškom primio dve doze RAZLIČITE vakcine?

Nadležni su saglasni da ovo nije smelo da se desi...

Vakcina
Pixabay.com

Lekar i dve medicinske sestre koji su bili prisutni na vakcinaciji Vranjanca Slađana Antića kada je primio pogrešnu vakcinu, biće vraćeni na svoja radna mesta i više neće moći da vakcinišu.

Kako je rečeno, dalji postupak je u toku.

O daljim koracima i kaznama će se još odlučivati.

Antić je 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, da bi 18. februara primio drugu dozu, ali kineskog proizvođača Sinofarm.

On smatra da su, kako je rekao, grešku napravile sestre koje su unosile njegove podatke iz kartona, i koje nisu obratile pažnju na to što u kompjuteru piše čiju je vakcinu prvo primio.

Nadležni su saglasni da ovo nije smelo da se desi i da procedura nije ispoštovana do kraja, ali se još ne izgovara ime krivaca, jer je u toku nadzor.

Slađan je nakon druge doze objasnio da se oseća “čudno, nisam dobar, imao sam bolove u grudima, nesvesticu, šećer mi je skočio na 23, na 25, ne osećam se kao ranije”.

Slađan je prvo primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinofarm vakcinom.

On je tokom leta zbog komplikacija sa korona virusom bio u bolnici dve nedelje i uz savet lekara odlučio da primi vakcinu, što je i učinio 28. januara.

Primio je prvu dozu Fajzerove vakcine, januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je i dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju.