NEDOSTATAK DOKAZA? Sud naložio dopunu istrage protiv Zorana Marjanovića

Viši sud u Beogradu naložio je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da dopuni istragu radi boljeg razjašnjenja stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice protiv Zorana Marjanovića okrivljenog za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Zoran Marjanović
Print screen/You Tube

Kako je navedeno u saopštenju, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 19. oktobra donelo je naredbu da Više javno tužilaštvo u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda, donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice od 27. juna 2018. godine podignute protiv okrivljenog Marjanovića, koji se tereti za teško ubistvo.

– U naredbi ovog suda navedene su dokazne radnje koje je potrebno da Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzme u okviru dopune istrage u cilju ispitivanja osnovanosti predmetne optužnice i postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a koje dokazne radnje su taksativno određene i rešenjem Apelacionog suda u Beogradu od 13. septembra 2018.godine, kojim je ukinuto rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrdjivanju optužnice Višeg javnog tužilaštva – piše u saopštenju.

Pevačica Jelena Marjanović, supruga Zorana Marjanovića, ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče.