“NEK MI ODUZMU LICENCU!” Evo šta je Nestorović imao da kaže o TUŽBI protiv njega

Bivši član kriznog štaba otvoreno progovorio o oduzimanju licence...

printscreen/youtube.com/ TV HAPPY

Više mi je dozlogrdila cela ta priča. Svake dve godine neko hoće da mi uzme licencu. Pa, neka mi je uzmu, ja sam u penziji. Ali onda kada mi je uzmu, tek onda mogu da pričam šta hoću! Eto, šta će onda?!

Ovako prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog i bivši član kriznog štaba za borbu protiv kovida komentariše odluku pojedinih lekara iz udruženja “Ujedinjeni protiv kovida” da ga Lekarskoj komori Beograd prijave zbog navodne povrede Etičkog kodeksa.

Prvo, u toj grupi Ujedinjeni protiv kovida znam puno ljudi i oni sigurno nisu potpisali tako nešto. Drugo, to je jedna dosadna i glupa priča. Pozvao sam ljude iz tog udruženja da odrede jednog, dva čoveka da sednemo pred kamere i da na nacionalnom programu vidimo šta ko misli o tome. Tužiti nekog zbog stručnog mišljenja, posebno sada kada je izašlo istraživanje sa Stenforda, najveće svetske epidemiologije, da zatvaranje i ograničavanje kretanja nemaju nikakvog uticaja na epidemiju, potpuna je besmislica – kaže dr Nestorović i dodaje da je “otužno preko tužakanja rešavati medecinska pitanja i imati stručnu diskusiju”.

Od početka epidemije nije bilo nikakvog suočavanja mišljenja. Ta priča me više ne interesuje. Neka mi oduzmu licencu, i onda sam miran – ponavlja.