Bivši ministar životne sredine i funkcioner DS-a Oliver Dulić uhlebljen je prošle nedelje na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatalogiju Kliničkog centra Vojvodine.

 

On je u Novi Sad došao sa mesta zamenika direktora banje “Termal” u Vrdniku, a po njegovom primanju upravnik klinike Dragan Savić je podneo ostavku iz ličnih razloga.

Izvor “Blica” navodi da je Dulića zaposlio doktor KCV-a Ivan Levakov koji je kadar DS. Pri tome u ovoj zdravstvenoj ustanovi nema zapošljavanja ako pre toga ta osoba nije volontirala jer se mora proveriti njegova stručnost, a za Dulića se zna da godinama nije operisao.

Ovaj list navodi i da je Dulić 2009. godine upisan u registar Lekarske komore Srbije kao lekar specijalista ortopedije, ali ne piše nigde da je specijalizirao ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, a nema ga ni na listi članova Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Dulić je potvrdio da je počeo da radi u KCV-u pre tri-četiri dana.

Kurc danas u Beogradu: Ovo su GLAVNE TEME o kojima će se razgovarati

– Zaposlio sam se na šest meseci, na mesto kolege koji je prešao na druge poslove. Poslednje tri godine bavim se lečenjem ortopedskih stanja matičnim ćelijama. Pri KCV-u postoji projekat koji se bavi ovom tematikom, a ja sam jedan od lekara koji se tom metodom tako bavi – kaže Dulić i dodaje da o “eventualnim protekcijama i pomoći pri zaposlenju treba pritati one koji ga za to optužuju”.

U Kliničkom centru Vojvodine za “Blic” nisu imali komentar u vezi sa zapošljavanjem Dulića.loading...