NEKADA OVAKO, A DANAS… Evo šta se gradi na mestu spornog rušenja u HERCEGOVAČKOJ ULICI

Savamala
Printscreen

Na ovom mestu, pre pola godine, u noći između 24. i 25. aprila pod još nepoznatim okolnostima srušeno je nekoliko objekata.

 

Kompanija “Beograd na vodi” pre desetak dana počela je izgradnju parkinga, na parceli u Hercegovačkoj ulici. Na ovom mestu, pre pola godine, u noći između 24. i 25. aprila pod još nepoznatim okolnostima srušeno je nekoliko objekata.

 
Kako su reporteri “Novosti” videli na ovom delu Savamale, na orgađenom prostoru, gde su se nekada nalazila predstavništva nekoliko firmi i jedan restoran, postavljena je informativna tabla o početku radova.

Izvođač posla je “Milenium tim”, a investitor firma “Beograd na vodi”. Građevinsku dozvolu, 19. septembra, dobili su od Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Izgradnja parkinga bi, prema dostupnim informacijama, trebalo da bude završena do kraja oktobra.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer “Beograd na vodi” nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Dva dana kasnije kompanija je ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata.

Podsetimo, javnost još nije obaveštena šta je sve učinjeno na otkrivanju osoba koje su upravljale bagerima i onih koje su naložile rušenje.