Neki će obožavati, a nekima će se ‘slošiti’: Evo kakvo nas VREME očekuje SLEDEĆE NEDELJE

Vreme Sunce
Dnevno.rs

Posle sunčanog i prijatnog vikenda, prema najavama meteorologa, od početka naredne nedelje očekuju nas velike vrućine. Rashlađenje stiže krajem sledeće sedmice

 

Sunčan vikand sa prijatnim temperaturama, tropske vrućine od ponedeljka i lokalni pljuskovi sa kratkotrajnim nepogodama praćenim gradom obeležiće vremenske prilike u Srbiji u narednih sedam dana.

Od danas, prema najavama meteorologa, najviše dnevne temperature biće u porastu iz dana u dan, a u sredu će dostići čak 38 stepeni celzijusa. Rashlađenje stiže tek u petak, kada živa u termometru neće preći 29. podelak.

– Posle prijatnog i svežeg jutra, danas će preovlađivati sunčano i toplo vreme sa najvišim temperaturama od 27 stepeni u Dimitrovgradu do 31 stepen u Prijepolju – kažu u “Meteosu”.

Tokom vikenda biće pretežno sunčano i malo toplije, ali bez velike vrućine. Od ponedeljka, međutim, stižu vrućine, u nekim krajevima čak i tropske. U utorak i sredu, najviše dnevne temperature dostići će 37. odnosno 38. podelak.

U drugoj polovini iduće sedmice, po prognozama meteorologa, stići će i osveženje.

–  Iako će i u četvrtak biti tropskih 35 stepeni, rashlađenje će doneti poslepodnevni pljuskovi, a moguće su i nepogode praćene gradom – najavljuju iz “Meteosa” i dodaju: “Poslednjeg radnog dana naredne nedelje biće svežije i prijatnije uz najvišu dnevnu temperaturu od 29 stepeni.”loading...