“Neko će morati u zatvor!” Dokle će trajati radovi na rekonstrukciji ulica na Dorćolu?

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da će zbog kriminalne rekonstrukcije nepuna tri kilometra ulica na Dorćolu "neko morati da ide u zatvor".

Beta

– Nedopustivo je da se gradjani Beograda maltretiraju već sedmi mesec, iako je prva faza rekonstrukcije, koja obuhvata ulice Kraljice Marije i 27. marta, trebalo da bude gotova još 20. avgusta, a da svi radovi budu završeni do 20. decembra, uključujući i Ulicu cara Dušana – rekao je Jovanović nakon obilaska radova u Ulici Džordža Vašingtona.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, istakao je da je skandalozno da se za ovu rekonstrukciju ulica, koja se radi bez valjanog projekta i bez zamene svih podzemnih instalacija, odvaja čak 27 miliona evra iz gradskog budžeta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ove radove pompezno najavljivao kao rekonstrukciju ‘četiri bulevara’, iako svi Beogradjani znaju da je reč o četiri ulice i suštinski jednom pravcu dužine nepuna tri kilometra – rekao je Jovanović, a prenosi se u saopštenju Narodne stranke.

Jovanović je upitao gradske čelnike kako ih nije bilo sramota da prisustvuju otvaranju 17 kilometara auto-puta, a nisu bili u stanju da za sedam meseci rekonstruišu dve ulice u najužem centru Beograda.

Vesić se za svo preplaćeno maltretiranje prestonice nije čak ni izvinio Beogradjanima, a ja mu poručujem da će zbog tog kriminala i javašluka neko morati da ide u zatvor – rekao je Jovanović.