“NEKO JE POGODIO TEMU”: Evo šta ministar kaže o “fakultetu za puštanje muzike”

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da ako je novi program na Univerzitetu Megatrend koji će studente školovati za di-džejevi uveden kao "neki marketing za postojeći program" onda neće morati da prolazi "tvrde procedure".

Mladen Šarčević
Prinscreen

– Ako je osnovni program za kulturu i medije tog fakulteta pri Univerzitetu Megatrend malo promenio materijal i samo koristio ovo kao neki marketing za postojeći program, onda je to nešto što će biti u redu i ne mora da prolazi neku tvrdu proceduru – kazao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je je kazao da samu ideju o tom programu ne može da komentariše.

– To je neko ko je sam smislio, valjda mislio da je to dobro… Koliko čujem upisano je 90 i nešto studenata, tako da je neko pogodio temu – dodao je ministar prosvete.

Upitan da li je u redu da o uvođenju tog programa nisu obavešetni u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom telu, Šarčević je kazao da je to telo u završnoj fazi formiranja i da će prvo vreme rešavati samo hitne situacije, koje su ostale.

– To je Germanistika, katedra na Univerzitetu u Nišu, kao i IT program Ekonomskog fakulteta u Beogradu. To su za mene dva poznata prioriteta, a ostalo mora sačekati redovnu proceduru – dodaje Šarčević.

Na pitanje da li je u redu da ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa nisu obavešteni o programu za di-džejeve, Šarčević je kazao da će to proveriti, ali da to nije njegov posao, jer je ministarstvo poslednja istanca.

– Sve autonomije univerziteta nas zaobiđu. Svi odlučuju tako kako odlučuju – rekao je on.

Univerzitet Megatrend napravio je novi program na svom Fakultetu za kulturu i medije koji omogućava školovanje za puštanje muzike u noćnim klubovima, ali o tom programu nisu obavešteni u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom telu, kao ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa.

U Komisiji za akreditaciju rekli su za današnje Večernje novosti, da takav modul ne može da postoji i da je neophodna nova akreditacija ili doakreditacija za svaku značajnu promenu studijskog programa, a rektor Megatredna Mića Jovanović tvrdi da program za di-džejeve nije akreditovan, jer im nova akreditacija i ne treba.loading...