“Neko se jutros probudio pored olovke…” URNEBESNE reakcije na Vučićeve izjave o poseti Bele Kuće

Američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su juče u Beloj kući ekonomski sporazum. Samo dan nakon Vućeve posete Beloj kući, društvene mreže su izgorele od prozivki na račun predsednika Srbije, koga su nazvali najpogrdnijim imenima.

printscreen/youtube.com/RTS

Najviše prozivki na račun predsednika Srbije dolazi sa Tvitera, gde se javne ličnosti, ali i obični građani, sa sprdnjom odnose prema predsednikovoj poseti Vašingtonu.

Voditelj Ivan Ivanović tako je napisao, “da se neko jutros probudio pored olovke” – aludirajući na predsednikovo obraćanje novinarima prilikom kojeg je rekao da je od Donalda Trampa na poklon dobio olovku.

Potom je tu i sada već čuvena fotografija na kojoj Vučić sedi prekoputa američkog predsednika, a advokat Valdimir Todorić opisao je kao “sramotu za celu generaciju”.

“Ovaj indijanac nije ni pročitao ono što su mu dali da potpiše” – glasi još jedan Tvit, koji opisuje Vučićevu, kažu, začuđenu facu dok sedi pored Trampa.

Popularna stranica “Bora Konj”, na Tviteru je podelila interesantan mim koji opisuje Trampovu navodnu reakciju nakon što je pročitao naslove u domaćim tabloidima.

Ista stranica posprdno se osvrnula i na Vučićevo hvalisanje da je od Trampa, kako je rekao, dobio na poklon ključ od Bele kuće. Iako se Vučić kjljučem pohvalio kao da ge je jdini on dobio, i delegacija iz Prištine, takođe je na poklon od Donalda Trampa dobila ključ Bele kuće.


Jedna tviterašica je napisala da fotografija Vučića koji sedi prekoputa Donalda Trampa podseća na srednju školu – ukor direktora pred isključenje.

… a porede ga i sa magarcem.