Nekoliko hiljada građana protestnom šetnjom podržalo je ‘NE DAVIMO BEOGRAD’ (FOTO)

Protest
Dnevno.rs

Ispred Skupštine grada danas je održan protestni skup Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, a glavni zahtev bio je ostavka gradonačelnika Siniše Malog, kog inicijativa smatra odgovornima za rušenje objekata u Savamali.

 

Nekoliko hiljada građana izašli su danas iz svojih domova sa zastvama Beograda i transparentima da podrže Inicijativu ‘Ne da(vi)mo Beograd’, koja za cilj ima ostavku gradonačelnika Siniše Malog i ostalih odgovornih za slučaj ‘Savamala’.

Građani su se okupili ispred Skupštine grada odakle su u koloni krenuli do Višeg tužilaštva.  

 

Više govornika obratilo se okupljenima ispred Inicijative ‘Ne da(vi)mo Beograd’, među kojima je bila prof. Vesna Rakić – Vodinelić koja je u svom obraćanju navela da je pravo građana Srbije da znaju kako je došlo do sporne akcije rušenja u Hercegovačkoj ulici.

– Mi tražimo sudsko objašnjenje o tome šta se dogodilo u Hercegovačkoj. To nije nikakav specijalan zahtev, već običan. Građani Srbije moraju da znaju istinu o ovom događaju i razlozima zbog kojih vlast ćuti – rekla je gospođa Rakić – Vodinelić.

Govornici su takođe istakli da je najbolji način da neke podsete da država nije ničija privatna svojina i da isti zakon važi za sve, upravo danas na Dan državnosti.

 

Podršku organizatorima skupa pružio je Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Sindikalna organizacija “Zastava oružje”, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine kao i Centar za zaštitu potrošača Begej iz Zrenjanina. Takođe, na skupu si i predstvanici udruženja “Podrži RTV”, Lokalni front iz Kraljeva, Udruženje stanara iz Niša.loading...