NEMA DALJE: Čuvala decu u nelegalnom vrtiću i USPAVLJIVALA IH SEDATIVIMA da bi mogla da ide u SOLARIJUM

vrtic
pixabay.com

Ne samo što je vodila nelegalni vrtić i decu ostavljala bez nadzora, već je Amerikanka Dženuari Nejterlin (32) iz Oregona deci davala lek za spavanje, kako bi neometano mogla da ide u teretanu i solarijum.

 

Ona se ipak, nakon što je otkrivena, izjasnila kao kriva, za sve što joj se stavlja na teret. Nejterlin se suočava sa ozbiljnom optužnicom, a ukoliko bude osuđena po svim tačkama, preti joj kazna od 35 godina zatvora.

 
Suđenje je već zakazano za april, a Nejterlin je uhapšena u martu prošle godine, kada je policija u njenoj kući, u kojoj je držala nelegalni vrtić, pronašla sedmoro dece mlađih od pet godina. Oni su u tom trenutku bili sami.

 
Policija je navela da je ona primorala mališane da popiju lek za uspavljivanje, kako bi ona mogla da ide u kozmetički salon.

Njen advokat Anđela Li Mandlin rekla je da Nejterlin preuzima svu odgovornost za svoje postupke. Nejterlin nije želela da se video linkom uključi tokom suđenja, već je rekla da hoće da izađe na oči roditeljima, koji će na sudu imati priliku da joj kažu sve što žele.

Ona će takođe dobiti šansu da se obrati roditeljima dece. Optužena je za zanemarivanje dece starosti od šest meseci do četiri godine. Uhapšena je kada je policija dobila dojavu da su deca sama ostavljena u njenoj kući.

Kada je policija ušla u kuću, sva deca su bila na prvom spratu, pospana, jer im je dala melatonin, dijetetski suplement, koji olakšava uspavljivanje. Policajci su tom prilikom zatekli jednog mališana kako spava u svojoj povraćki.

Njen nelegalni centar dva puta je bio deo istrage policajaca, a prvi put je bio 2014. godine, kada je otkriveno da je u njemu više dece nego što je to moguće bez neophodne licence.

Sa sličnim optužbama suočila se i 2015. godine, kada policajci nisu našli dovoljno dokaza da se stara o više od troje dece.

Ona je dobila licencu za vrtić 2010, koja je istekla nakon dve godine, ali je više nije obnavljala.loading...