NEMA KONTROLE, ALI SVI IMAJU KARTU! Jedina beogradska linija na kojoj se NIKO NE ŠVERCUJE (FOTO)

Tramvaj zvani samoća
Beoinfo

Beogradom su u subotu uveče provozao jedan potpuno neverovatan tramvaj broj 6. U njemu nije bilo ni Busplusa ni kontrole, a ipak su svi putnici uredno kupili karte!

 

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić, direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća “Beograd” Željko Milković i v.d. direktora Ustanove kulture „Vuk Karadžić” Svetislav Goncić prisustvovali su u subotu premijeri predstave “Tramvaj zvani samoća”, koja je održana u tramvaju na liniji 6.

Gradska sekretarka izrazila je zadovoljstvo jer prisustvuje ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju.

– Ovo je izuzetna prilka da se uvede inovativnost u Beogradu, a to je da imamo putujući teatar. Ugledali smo se na evropske i svetske standarde, tako da ćemo večeras dati priliku mladim piscima i glumcima da se predstave beogradskoj publici – istakla je Jevtićeva.

 

Ona je dodala da je ova predstava plod izuzetne saradnje Ustanove kulture “Vuk Karadžić”, preduzeća GSP “Beograd” i Grada Beograda.

Reditelj predstave Stevan Bodroža istakao je da ga je u ovom projektu najviše interesovala pozicija publike, a to je pozicija voajera u nekom javnom prostoru koji ne pripada nikome, a zapravo pripada svima.

– Zato sam i stavio ove ljude u pravi tramvaj, a ne u neki rekonstruisani na nekoj sceni. Jer svi mi kada se vozimo javnim prevozom čujemo neke priče, razmenjuju se porodične tajne iza kojih možemo samo da naslutimo šta se krije, a razmenjuju ih neki stranci koje više nikada nećemo videti – ukazao je Bodroža.

 

Predstava je dramski komad podeljen u četiri dela, koji su potpisale četiri spisateljice. Tokom februara meseca planirane su i tri reprize predstave i to 9, 17. i 25. sa početkom u 17.30 časova.loading...