NEMA ORGANIZOVANOG DOČEKA! Krizni štab apeluje na uzdržanost, a evo ŠTA I DOKLE KO DANAS RADI

U Srbiji je prema poslednjem preseku potvrđeno 3.236 novih slučajeva koronavirusa. Od posledica kovida 19 preminula su 44 obolela. Testirane su 14.444 osobe. Na respiratoru 269 pacijenata.

Pixabay.com/Kolaž

Krizni štab doneo je odluku, koju je Vlada potvrdila da neće biti organizovanog dočeka Nove godine niti reprize. Restorani i kafići 31. decembra i 1. januara raiće do 18 sati, a prehrambeni objekti do 20 sati.

Ruska vakcina protiv koronavirusa “sputnjik” stigla je u Srbiju i prvi kontingent od 2.400 doza je dopremljen na Institut Torlak.

Državni sekretar Mirsad Đerlek očekuje da će već u drugoj polovini januara početi masovna vakcinacija, navodeći da tu pre svega misli na početak paralelne vakcinacije zdravstvenih radnika u kovid sistemima.

“Svako okupljanje više od petoro ljudi za Novu godinu je rizično i moglo bi dovesti do toga da sledeću godinu počnemo pričom o pogoršanju epidemiološke situacije”, navodi za RTS imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

Ističe da poštovanjem propisanih mera i dočekom Nove godine u najužem krugu porodice utičemo da u Novu godinu uđemo rasterećeniji.