NEMA PRIMIRJA U UKRAJINI! Granatiran centar Harkova, internet preplavili STRAŠNI SNIMCI (FOTO+VIDEO)

Pregovori dve delegacije održani su u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji bez konkretnih rezultata, ali su se pregovarači dogovorili da razgovore nastave narednih dana na poljsko-beloruskoj granici.

printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je zvanični zahtev da se ta zemlja pridruži Evropskoj uniji. Zelenski je zatražio od Brisela trenutno članstvo u Uniji po posebnom postupku pošto se brani od napada ruskih snaga.

Status kandidata za članstvi Ukrajine u EU zatražilo je osam zemalja članica, ali iz Brisela poručuju da pitanje članstva trenutno nije na dnevnom redu.

Iako je mnogo suprotstavljenih informacija, izvesno je da su i iz vazduha i sa zemlje, preko raketnih sistema, vojne operacije nastavljene većom žestinom.

Rusko ratno vazduhoplovstvo tvrdi da je vazdušnima udarima “prikovalo” ukrajinske jedinice, te da je u ponedeljak “uspostavljena puna kontrola vazdušnog prostora” Ukrajine. Kijev, do sada, nije komentarisao ove navode ruskog vazduhoplovstva, ali je ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo da je stanje oko prestonice i dalje napeto.

Više od 70 ukrajinskih vojnika je poginulo kada su ruske trupe granatirale vojnu bazu u gradu Oktirka na severoistoku Ukrajine, u regionu Sumi, saopštio je regionalni guverner Dmitro Živickij na Fejsbuku.

Ruske trupe izvele su vazdušni udar na glavni trg u Harkovu, objavila je na Telegramu Vrhovna rada Ukrajine. Napad je, kako se navodi, izveden u blizini zgrade regionalne uprave.

Pres centar Državne službe za vanredne situacije Ukrajine je na Fejsbuku objavio da su oštećene zgrade regionalne uprave, opere, filharmonija, kao i stambeni objekti.