Nema prolepšanja: Srbiju očekuju LEDENI DANI, temperatura i do -15

sneg
dnevno.rs

Snežne padavine i niske temperature još uvek su aktuelne, a prema informacijama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda našu zemlju još uvek ne očekuje prolepšanje.

U Srbiji će i danas biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito vreme.

 

Snežne padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Duvaće umeren i jak vetar, istočni i severoistočni, na istoku i na planinama povremeno olujni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura biće od -8 do -3 °C, najviša dnevna od -3 do 2 °C.

Što se tiče prestonice, u Beogradu će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno jak, istočni. Jutarnja temperatura u glavnom gradu od -3 °C, najviša dnevna oko nule.

 

Do ponedeljka u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom do četvrtka od -8 do -4 °C, zatim do ponedeljka i do -15 °C.

Do četvrtka povremeno će padati sneg, na severu uz manje povećanje snežnog pokrivača, u ostalim krajevima od 5 do 10 cm, u brdovito-planinskim predelima i oko 30 cm, a zbog jakog istočnog i jugoistočnog vetra lokalno stvaranje snežnih nanosa.