“Nema prostora za popuštanje mera” Skoro milion građana REVAKCINISANO, ali OVA stvar ZABRINJAVA

Kada je o popuštanju mera reč, Đerlek je pesimističan, ali smatra da je odluka ipak na Kriznom štabu.

Printscreen Youtube/RTS

Srbija će danas preći brojku od milion revakcinisanih građana od korona virusa, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja i doktor Mirsad Đerlek.

Do sada imamo 967.000 revakcinisanih građana, a danas imamo 42.000 ljudi za vakcinaciju, pa se nadam da ćemo već danas do 14 ili 16 sati imati i više od milion revakcinisanih – rekao je Đerlek.

On je ovom prilikom naglasio i da je jedan deo stanovništva zaštićen od oboljevanja, i kazao da moramo nastaviti sa ubrzanom vakcinacijom, kako bismo došli do drugog miliona.

Imamo dovoljan broj vakcina za sve naše građane, i to je naša sreća. Ja se nadam da ćemo do kraja maja imati 2.5 miliona revakcinisanih građana, pa možemo da očekujemo i bezbrižnije leto – govorio je Đerlek.

Kada je o popuštanju mera reč, Đerlek je pesimističan, ali smatra da je odluka ipak na Kriznom štabu.

– Juče smo imali 41 preminulu osobu, što je mnogo, i po mom mišljenju nema prostora za popuštanje mera, jer smatram da se čak i ove koje su sada na snazi ne poštuju. Treba nam dosta ozbiljnosti i solidarnosti da bismo mogli da očekujemo moguće popuštanje mera – zaključio je Đerlek.