NEMA SLOBODE: Udruženje “1 od 5 miliona” poručilo da su organizatori okruglog stola PONIZILI MEDIJE

Udruženje "1 od 5 miliona" ocenilo je da su organizatori okruglog stola vlasti i opozicije izjavom da će medijima "poslati snimak" početka sastanka, narušili slobodu izveštavanja i ponizili medije.

Beograd, 4.5.2019. - Protest "Jedan od pet miliona - Svi ko jedan" poceo je veceras kod Terazijske cesme u centru Beograda. Nakon obracanja glumca Branislava Lecica, gradjani su krenuli u setnju do Pionirskog parka gde je u zaledju Novog dvora, rezidencije predsednika srbije postavljen beli cador, sediste slobodne zone gde ce se svakodnevno organizovati program od 13h do 21h. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)

Današnja izjava organizatora sastanka vlasti i opozicije Fonda za otvoreno društvo jasan je pokazatelj da sloboda medija u Srbiji ne postoji, ocenio je Udruženje.

Diskreditujući medije i njihov posao istinitog izveštavanja gradjana organizatori ovog skupa žele da prikriju realno stanje izbornog procesa u ovoj državi, navelo je udruženje.

Netačnim izjavama o tome šta se dešavalo na sastancima Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo prekršio je pravila četam hausa, a zajedno sa izjavom  da su “crni džipovi i bugarski vozovi mit” obmanuo je javnost Srbije, navodi se u saopštenju.

Udruženje “1 od 5 miliona” postavilo je pitanje da li je Fond za otvoreno društvo koji organizuje sastanke vlasti i opozicije, zaista otvoren i da li postoje različiti aršini u njihovom tretiranju vlasti i opozicije.

Okrugli sto bi trebalo da približi gradjanima razgovore dve strane, u ovom slučaju vlasti i opozicije, da gradjani slušajući njihove stavove sami zaključe kakvo je stanje izbornog procesa, a da im sve to omoguće mediji koji bi trebalo da izveštavaju neometano, saopštilo je Udruženje.