NEMAČKI LANAC LIDL U CENTRU PAŽNJE: Skinuli krst pravoslavnoj svetinji, GRCI BESNI

lidl
Pixabay.com

Nemački lanac trgovina Lidl našao se usred predizborne kampanje, kada je glavni kandidat desno-populističke Alternative za Nemačku (AfD) Aleksander Gauland oštro kritikovao koncern.

Nemački lanac trgovina Lidl našao se usred predizborne kampanje, kada je glavni kandidat desno-populističke Alternative za Nemačku (AfD) Aleksander Gauland oštro kritikovao koncern, zbog toga što je sa svojih proizvoda uklonio krstove, što za njega predstavlja kapitulaciju pred islamizmom.

–Ono što su odgovorni u Lidlu učinili, sramotna je kapitulacija i još jedan užasni dokaz lagane islamizacije našeg društva– poručio je Gauland u pismenom saopštenju, piše Indeks.

Gauland je potez Lidla, koji je sa fotografija crkava na ostrvu Santorini, koje su ukrašavale proizvode jedne grčke prehrambene kompanije, uklonio krstove, nazvao “izrazom nepoštovanja grčke kulture i hrišćanstva”, te pozvao na bojkot Lidla.

–Kad naši trgovinski lanci uklanjanjem hrišćanskih simbola podstiču islamizaciju Nemačke, onda moramo ozbiljno da razmislimo o tome treba li uopšte konzumirati njihove proizvode– poručio je Gauland.

On tvrdi kako se radi o „fatalnom signalu“ kada se, zbog „kukavičkog opreza“ i „želje za profitom po cenu negiranja vlastite kulture“, uklanjaju hrišćanski simboli.

Pre Gaulanda, na uklanjanje hrišćanskih simbola sa Lidlovih proizvoda ukazao je i praški kardinal Dominik Duka.