Vučić je povodom sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a i protesta koji se održava ispred zgrade Predsedništva dok on govori, kazao da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja.

On je rekao da niko nikada nije u ovakvim uslovima održao konferenciju za novinare, ali da je on želeo da pokaže da “strah ne sme da postoji od huligana batinaša i fašiste Boška Obradovića i tajkunskih lidera Dragana Đilasa i Vuka Jeremića”.

– Mislili su da neću smeti da dođem ovde. Ja nemam strah. Mogu da izgubim samo život. Nastaviću da se borim sa Srbiju, od toga nema ništa preče – rekao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da NATO nije dobro razumeo svoju ulogu na Kosovu i Metohiji, da štiti narod, u skladu sa Rezolucijom 1244.

– Ako NATO ne bude u stanju da to uradi, ima ko će biti u stanju – kazao je Vučić.

Podsećajući na dešavanja na Kosovu pre 15 godina kada su, prema njegovim rečima prema Srbima počinjeni teški zločini, Vučić je kazao da se to nikada više ne sme ponoviti i da je vlast u Srbiji spreman da to spreči.

On je istakao da Srbija želi kompromisno rešenje za Kosovo, ali da su vlasti u Prištini usvojile platformu za pregovore koja je protiv dijaloga.

– Želimo da ragovaramo i da budemo u dobroj komunikaciji, postizanje kompromisnog rešenja je najbolje, ako ga neko neće treba da to kaže – kazao je Vučić.

Dodao je da je “Srbija dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod i bitne nacionalne državne interese”, rekao je Vučić.loading...