NEMCI POLUDELI ZA RUSKIM SUPERMARKETOM: Morali su da ga zatvore posle pet dana

Torgservis, prvi ruski lanac prodavnica na zapadnoevropskom tržištu, zatvorio je svoju radnju u Lajpcigu posle samo pet dana i to zato što su sve rasprodali.

twitter.com/MORGENPOST/Wirtschaf

Torgservis je prošle srede otvorio svoju prvu trgovinu u istočnom delu Nemačke.

Njihov glavni adut su niske cene, niže čak i od onih u najvećim nemačkim diskontima. Na primer, pola kilograma mlevenog mesa spremnog za pečenje u radnji košta tek 99 centi.

– Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša prodavnica je zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo da zaključimo da i našim dobavljačima treba neko vreme da napune police. S najnižim cenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara od 9 sati – stoji u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima trgovine u Lajpcigu.

Neki nemacki mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvalitete hrane koje propisuju strogi evropski zakoni.

U Torgservisu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU i da većinom dolaze, osim iz Nemačke, iz dve susedne države – Poljske i Češke, obe članice unije.