Nemojte da vas zavara divan dan! Biće SNEGA U BEOGRADU USKORO i pre nego što mu se iko nadao

Zaltibor
Twitter/@PrincezaAteh

Juče su se zabelele planine u Srbiji, a evo kakvo nas vreme danas očekuje u celoj zemlji.

U Srbiji jutro veoma hladno i maglovito, tokom dana pretežno sunčano, ali prohladno, povremeno uz umerenu oblačnost. Na jugu i jugoistoku biće promenljivo oblačno, tokom ranog jutra ponegde sa slabom kišom, u planinskim predelima sa slabim snegom. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od -1 do 5°C, maksimalna dnevna od 8 do 12°C.

U Beogradu nakon veoma hladnog i maglovitog jutra, tokom dana pretežno sunčano i prohladno, povremeno uz umerenu oblačnost. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 10°C.

U subotu jutro hladno i maglovito, tokom dana umereno oblačno i znatno toplije sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura biće od 14 do 18°C. U toku večeri i noći očekuje se naoblačenje sa kišom, dok će juži i jugoistočni vetar biti u pojačanju.

U nedelju promenljivo oblačno, tokom jutra ponegde sa kišom. Duvaće umeren do jak vetar južnih pravaca, u košavskom području i na planinama sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 15°C na severozapadu do 23°C na jugoistoku Srbije, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini tmurno i hladnije, temperatura do 12°C.

U ponedeljak umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura od 8°C na severozapadu do 22°C na jugoistoku Srbije. U utorak oblačno i veoma sveže sa kišom. Krajem dana i tokom noći očekuju se i obilnije padavine. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C.

Od sredine sledeće nedelje meteorolozi očekuju hladnije vreme. Juče su se zabeleli vrhovi Zlatibora i Kopaonika, ali uskoro neće biti drugačije ni u gradovima Srbije. Očekuje se da prvi sneg u mestim brdsko-planinskih predela padne već 11. novembra. Postoji mala verovatnoća da će se tih dana zabeleti i Beograd. Sudeći po sadašnjim podacima mnogo je izvesnije da će u prestonici sneg pasti u poslednjih deset dana ovog meseca.

Nakon toga nas do kraja novembra očekuje promenljivo vreme.loading...