NEMOJTE DA VAS ZAVARA SUNCE! Napolju je opasan MRAZ, a evo kada će ponovo POČETI DA PADA SNEG

U Srbiji će ujutro biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem dok će se sneg koji će početi da pada na severu tokom dana prošiti na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Zima
Pixabay.com

Više padavina očekuje se uveče i tokom noći s povećanjem snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren, jugozapadni, uveče na severu u skretanju na severozapadni i u pojačanju.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus deset do minus pet stepeni, a najviša dnevna od minus četiri do dva stepena Celzijusa.

U Beogradu će jutro biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem, kasnije će postepeno doći do povećanja oblačnosti, posle podne i uveče sa snegom. Više padavina se očekuje tokom noći kada će doći do povećanja visine snežnog pokrivača.

Vetar će biti slab i umeren, jugozapadni, uveče u skretanju na severozapadni pravac. Jutarnja temperatura kretaće se od minus osam do minus pet, a najviša dnevna biće jedan stepen Celzijusa.

Svim hroničnim bolesnicima se savetuje oprez zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Očekuju se meteoropatske reakcije jačeg intenziteta u vidu reumatskih bolova i nervoze.