Britanski TV kanal "Trevel" (Travel) savetovao je Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku, da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

 

Ako Hrvatsku povežete sa Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima – preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

 
Britanskim turistima savetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.

Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim menjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj –  navodi kanal “Trevel”.

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal “Indeks”.

“Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju”, upozorava poznati britanski kanal.

Turistima je savetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem.

Među savetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gde je stanovništvo više konzervativno.

Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi – navodi britanski kanal.loading...