NESNOSAN SMRAD ŠIRI SE CENTROM BEOGRADA: Evo zašto prolaznici zaobilaze pasaž ispod Palate “Albanija”

Palata Albanija
Dnevno.rs

Neosnosni miris fekalija i urina širi se podzemnim prolazom ispod Terazija u strogom centru grada, ali i glavnim beogradskim šetalištem.

 

Zbog napukle kanalizacione cevi u javnom toaletu u podzemnom prolazu ispod Palate Albanija i nesnosnog smrada koji se danima širi, prolaznici zaobilaze ovaj pasaž u širokom luku.

Ipak, oni kojima je ovo jedini način da stignu do Knez Mihailove ulice ili Zelenog venca, ovom putanjom kreću se “na dah.” Neprijatni mirisi se šire na sve strane.

S maramom ili rukama preko lica samo protrče kroz prolaz. Situacija je još nepodnišljivija zbog visokih temperatura, a kada padne kiša fekalije poplave pasaž.

– Svakoga dana prolazim ovuda jer moram, ali je užasno – rekla je za “Večernje novosti” jedan sugrađanka.

Zbog zapuštenosti prolaza većina lokala je “zakantačena”, a uskoro bi zbog ovakve situacuije i ostale radnje mogle da budu zatvorene.

– Opao nam je promet jer nam niko ne ulazi u radnju – žali se prodavac Dragan M.

”Ljudi samo užurbano prolaze a i kada bi hteli nešto da kupe zbog smrada ne mogu da uđu.

I vlasnik restorana sa kuvanim jelima bio je prinuđen da zatvori lokal jer niko neće da jede u takvom okruženju.

Osim što gube mušterije prodavcima problem pravi I loše osvetljenje.

I turisti koji ovuda prolaze iznenađeni su ovim prizorom. Kada iz uređene šetališne zone zagaze u podzemni prolaz dočekaju ih zidovi iscrtani grafitima I oblepljeni plakatima, prlajvi podovi I pokretne stepenice koje već mesecima ne rade.