“NEŠO, IZVINI…” Dr Grujičić se oprostila od umrlog kolege i jednom objavom rekla ONO ŠTO SVI MISLIMO (FOTO)

Anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, juče je i sam preminuo od virusa korona.

Facebook/Printscreen/Kolaž

– Velika tragedija, nažalost bitku sa koronom u 37 godini života izgubio je naš sjajni mladi anesteziolog i veliki čovek Neša Maksimović. Sve vreme si bio na prvoj liniji i spasio si stotine života. Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi – napisala je dr Danica Grujičić na Tviteru, u potresnom oproštaju od mladog lekara koji je izgubio životnu bitku protiv korone.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

– Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet… Vrti ti se po glavi ‘sad će svi u Urgentni’… Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema… Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj… Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih osam sati… Za više sreće sa obe strane – napisao je dr Nenad Maksimović u iskrenoj ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu …

Posted by Nenad Maksimovic on Среда, 08. јул 2020.

Nenad je bio onaj koji je pomagao pacijentima na respiratorima, a kako je ranije rekao, pacijenti su uvek na prvom mestu anesteziolozima o čijem poslu se, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno.

“BOŽE, BUDI MILOSRDAN”: Umro mladi doktor iz “Mišovića” zbog čijih smo reči letos PLAKALI (FOTO)