NESTABILNO VREME, ODRONI, KLIZIŠTA: Danas u Srbiji izuzetno nepovoljno za vožnju!

Novi Sad
Twitter/@DenisKolundzija

Vremenske prilike još uvek su nestabilne, sa čestim pljuskovima, a povremeno i obilnom kišom pa je na pojedinim deonicama zbog velike količine vode na kolovozu kretanje vozila otežano i usporeno, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

 

Veliku opasnost predstavaljaju i odroni zemlje i kamena na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Ibra i Drine kroz Grdeličku i Sičevaćku klisuru takođe, a dodatnu klizavost puta stvaraju nanosi mulja i zemlje na kolovoz.

Najviše problema u saobraćaju bilo je na području Golupca, pa se vozačima putničkih vozila, koji idu ka Donjem Milanovcu i Kladovu još preporučuje korišćenje alternativnog puta koji vodi preko Kučeva.

Prema Upravi granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima su od 15 do 30 minuta.

Do 26. maja u vremenskom periodu od 07.00 do 18.00, zbog radova na redovnom održavanju biće izmenjen režima saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), na delu od petlje Velika Plana do petlje Požarevac, u smeru
Niš-Beograd. Biće zatvorena vozna i zaustavna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom.

Do 31. maja u periodu od 07.00 do 17.00, na delu državnog puta I A reda broj 1, od naplatne stanice “Bubanj Potok” do petlje “Mali Požarevac”, izvodiće se radovi na košenju i skupljanju trave u putnom i srednjem pojasu, u oba smera.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznica oko Beograda kod petlje Batajnica u dužini od 4,3 kilometara. Radovi se odvijaju desnom stranom autoputa u smeru Novi Sad – Beograd, dok će se saobraćaj obavljati levom stranom autoputa i to dvosmerno.loading...