NESTALO DVOJE MLADIH KOD DESPOTOVCA: Krenuli na planinarenje i od tada im se gubi svaki trag

Iako je prošlo više sati otkako se traga za dvoje mladih, pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) još nisu izašli na teren uprkos apelu. U stanici Boljevac su rekli da se čekaju dodatne informacije da bi se krenulo u potragu.

printscreen/facebook.com/Стефан Русов-КЕЛЕ

Dvoje mladih izgubilo se u subotu kod mesta Lisine, u podnožju Beljanice kod Despotovca.

Reč je o Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu “pežo 207” bele boje, beogradskih registarskih oznaka (BG1541VT) ka izletištu Lisine.

Njima se od tada gubi svaki trag. Kako je rekao otac Milice Mirjanić, nekoliko ljudi se u rano nedeljno jutro, dakle jutros, organizovalo i krenulo u pretragu.

GSS još nije izašao na teren

Iako je prošlo više sati otkako se traga za dvoje mladih, pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) još nisu izašli na teren uprkos apelu. Kako su rekli u stanici Boljevac, čekaju se dodatne informacije da bi se krenulo u potragu.

Kako su ranije navodili pripadnici GSS, praksa je da se nakon dobijanja poziva za pomoć, obaveštavaju stanice u Srbiji, zavisno od toga odakle je poziv za pomoć upućen.

Njima navode, informacije kao što je GPS lokacija, olakšavaju potragu i skraćuju vreme, ali u ovom slučaju kada je svaki trenutak dragocen, telefoni još nisu locirani.