Nestao arsenal oružja iz vojnog skladišta u Beogradu!

oružje
foter

Prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, ustanovljeno je da u jednom nedostaje 70 pištolja CZ-99, pet automatskih pušaka M-70 AB2 i dva sanduka municije kalibra 7,62 i 9 milimetara. Ministar odbrane naredio vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme.

 

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane Zoran Đorđević naredio je vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nestanka naoružanja.

U istražne radnje uključeni su Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo, a rezultatima će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

U cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbeđenja vojnih skladišta, ministar odbrane i načelnik Generalštaba već su preduzeli odgovarajuće radnje i u planu opremanja za 2017. godinu predviđena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video-nadzor tih objekata.

Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora.loading...