Sejda Malićević (10) iz Niša nestao je jutros oko 10.30 časova nakon što je otišao do prodavnice u niškom naselju Beograd mala.

Porodica i meštani ovog naselja u širem centru Niša naselja već 12 časova neprekidno tragaju za njim ali od dečaka ni traga ni glasa. Iako je prodavnica udaljena od kuće u kojoj živi svega stotinak metara, mališan je netragom nestao!

 
– Izašao je iz kuće do prodavnice i od tada ga niko nije video. Pitali smo u prodavnici, tamo nije ni stigao. U strahu smo damu se nešto nije dogodilo jer do sada nikada nije bežao od kuće, priča očajna majka Dijana Jović.

Ona kaže da dečak nije pobegao od kuće jer je dobro dete i do sada tako nešto nikada nije činio.

– Prethodno je već bio do prodavnice po hleb i paštetu. Otišao je samo da dokupi namirnice. Plašimo se da nije nastradao, da se nije utopio u Nišavi ili da na neko možda nije oteo, jada se očajna. Tražili smog a svuda gde je mogao da bude, gde se obično kreće. Ali ga nema! Kao da je u bukvalno u zemlju propao – jada se očajna majka.

Komšije, rođaci i meštani odmah su se organizovali i krenuli u potragu za Sejdom. Raspitivali su se po naselju, obilazili priobalje Nišave, zapitkivali slučajne prolaznike, ali bez rezultata. Slučaj nestanka mališana je prijavljen i policiji. Zatraženi su i snimci sa bezbedonosnih kamera iz naselja, ali nikakav trag do dečaka ne postoji.

Porodica strahuje da je dete oteto i da je možda već odvedeno u nepoznatom pravcu preko granice.

-Ako ga je neko video, čuo ili ima neku informaciju o njemu može da pozove na moj broj mobilnog telefona 063/1885499 ili da javi policiji – apeluje majka dečaka Dijana.loading...