NEŠTO BOLJE KORONA STANJE: 14 osoba preminulo, a evo koliko ima NOVIH SLUČAJEVA zaraze

Na više od 410 punktova nastavljena je imunizacija građana. Na najvećem punktu - Beogradskom sajmu građani mogu da se vakcinišu - u Hali 11 ruskom "sputnjik" i Fajzerovom, a u hali 3 kineskom vakcinom.

Pixabay.com

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminulo još 14 osoba. Od 12.047 testiranih osoba, 1.863 su pozitivne. Na respiratorima 138 pacijenata.

Do sada su u Srbiji vakcinu primile 513.652 osobe.

Vakcinisanje je moguće samo u zakazanom terminu, kao i revakcinacija koja počinje u utorak 9. februara.

Za revakcinaciju nije potrebna nova prijava.

Srbija je i dalje druga u Evropi i prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika.

Na telefonskoj liniji za psihosocijalnu podršku tokom pandemije, na klinici “Doktor Laza Lazarević” do sada je bilo više od 11.000 poziva sa teritorije cele Srbije. Češće su pozivale žene nego muškarci i oni koji nisu bolesni ali se teško nose sa sveprisutnim osećajem neizvesnosti i straha koji prate pandemiju, rekla je direktorka te ustanove, doktorka Ivana Stašević Karličić.

Od ponoći više nije potreban pi-si-ar test za ulazak u Srbiju iz pravca Mađarske. Pravila za ulazak u Mađarsku iz Srbije ostaju ista – potrebna su dva negativna pi-si-ar testa urađena u roku od 5 dana od dolaska na granicu ili odlazak u četrnaestodnevni karantin.

Bez pi-si-ar testa i karantina građani iz pogranične zone mogu ući u Mađarsku do 30 kilometara od granice, i sa obavezom da se zemlja napusti istog dana do 20 časova kada u Mađarskoj počinje policijski čas.