‘Neutralisan’ napadač sa kalašnjikovom u Briselu

Lisice
Sxc.hu/je1196

Jedan od dvojice osumnjičenih za napad na policajce u Briselu "neutralisan" je nakon što ga je spazio policijski helikopter u obližnjoj bašti.

 

To je preneo Rojters, pozivajući se na belgijski dnevni list DH. Agencija javlja da je napadač bio naoružan automatskom puškom.

Belgijska i francuska policija pokrenule su veliku poteru za dvojicom osumnjičenih u Briselu, nakon što je jedan od njih iz vatrenog oružja ranio tri policajca tokom racije povezane sa istragom o terorističkim napadima u Parizu u novembru prošle godine.

Teško naoružani policajci su nakon puškaranja opkolili kuću u kojoj se dogodio obračun u južnom delu Brisela, a foto-reporter AFP je kazao da su se oko dva sata nakon prve pucnjave, ponovo čuli pucnji.

PUCNJI U BRISELU: Tokom potrage za teroristima ranjen jedan policajac

AFP navodi da jedan od glavnih osumnjičenih za napade islamista u Parizu prošlog novembra Salah Abdeslam nije bio meta današnje policijske akcije u Briselu, kako je saopštila francuska policija, koja je pomagala belgijskoj u toj akciji.

– Meta operacije nije bio Salah Abdeslam. Ona je bila uperena protiv ljudi povezanih sa jednim ili nekoliko od 11 Belgijanaca koji su optuženi – kazao je ovoj agenciji izvor iz francuske policije.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Abdelaslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prestonici 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi, kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek. Od novembra je uhapšeno i optuženo 11 ljudi, dok je osam još u pritvoru.