Zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, obavestili javnost o privremenom broju Hitne pomoći, 060 0809413, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Ovo nije prvi put da su telefoni u ovoj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali jeste prvi put da je i broj 194 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejske opštine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koju ova služba pokriva, navodi se u članku.

Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga od preko 122 miliona dinara od čega najveći deo iznosi potraživanje distributera lekova “Feniks” (Fenix).

Telefon Hitne pomoći je u prekidu od juče popodne.

– Kolega mi je javio oko 18.00 časova da su telefoni isključeni. Nisam verovao da je moguće da je 194 isključen. Dešavalo se već u poslednjih godinu dana da zbog duga isključe telefone, ali niko nije verovao da je moguće da isključi telefon od životne važnosti za pacijente. Taj broj pozivaju ne samo Novobečejci, već svi koji se nađu na potezu između Kikinde i Zrenjanina, što je najveća teritorija koju pokriva jedna služba hitne pomoći u Vojvodini – kažu zaposleni u ovoj ustanovi.

Prema rečima sagovornika VOICE-a, rukovodstvo ustanove je imalo saznanja da će telefoni biti isključeni, ali ništa nije preduzelo.