NEVREME PROTUTNJALO KROZ SRBIJU: Padao grad veličine oraha, RHMZ kaže – NIJE GOTOVO! (FOTO)

Upozorenje na pljuskove i nevreme i danas u čitavoj zemlji. Jučerašnji grad pričinio veliku štetu na Pešteri, u Sjenici, Kruševcu i okolini.

kisa vreme
Petar Marković

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da je i danas moguća pojava vremenskih nepogoda, posebno u brdsko-planinskim predelima i da se negde može očekivati velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar.

Nevreme i grad pogodili su juče Sjenicu, Pešter, Rašku, Kruševac, Aleksandrovac i Trstenik. Grad veličine oraha napravio je štetu na usevima i voću, ali i na crepovima i automobilima.

Na snazi je i dalje narandžasti meteo-alarm za celu Srbiju.

Srbija je pod uticajem tople ali vlažne vazdušne mase pa se očekuju obilnije padavine. Do kraja dana može pasti i do 40 litara kiše po metru kvadratnom.

U Beogradu danas kiša i pljuskovi, a u pojedinim delovima grada se očekuju i vremenske nepogode. Vetar umeren, u zoni pljuskova i jak, severni. Najviša dnevna temperatura oko 20. stepeni. Uveče prestanak padavina, u toku noći delimično razvedravanje.

U četvrtak na severu i zapadu pretezno sunčano, u većini mesta i vetrovito sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, na jugu i istoku mestimično sa kišom. Uveče u ovim krajevima prestanak padavina, a tokom noći i razvedravanje.

U petak i subotu pretežno sunčano i umereno toplo. U nedelju i prvoj polovini naredne sedmice promenljivo, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa temperaturom oko i malo ispod proseka.