NEVREME PROTUTNJALO KROZ ZAPADNU SRBIJU: Padale ledenice, vetar nosio crepove sa kuća (FOTO+VIDEO)

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je nešto posle 16 časova Dragačevo i Guču, kao i požeški i ariljski kraj, javljaju dopisnici RTS-a.

Beta

Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas Drgačevo i Guču i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

“Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kućama i za poljoprivredu”, rekao je za RTS Zoran Vučićević iz Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Protivgradni strelci su dejstvovali, ali nisu uspeli da razbiju gradonosni oblak. Nevreme je nešto posle 16 časova zahvatilo i ariljski i požeški kraj. 

Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad veličine teniske loptice. Dopisnik RTS-a javlja da je oluja odnela crepove sa kuća i da su na automobilima polupana stakla.  

Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama i na plastenicima. Nevreme, praćeno olujnim vetrom zhvatilo je po podne i Kraljevo.  

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje, očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.