NEZAMISLIVA TRAGEDIJA U NIŠU: Korona odnela život i majke i tek rođene bebe

Porodilja (27) iz okoline Niša koja je danima bila na respiratoru u sedmom mesecu trudnoće, preminula je jutros.

bolnica
pixabay

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja ploda lekari niškog Kliničkog centra, tokom jučerašnjeg dana porodilju su porodili carskim rezom.

Žena je na svet je donela dečaka, međutim, nažalost, on je ubrzo po rođenju preminuo. Samo dan kasnije, izdahnula je i porodilja…

Prethodno je saopšteno da su na lečenju u KC Niš čak tri trudnice, od kojih jedna iz Vranja, druga iz Kuršumlije, treća iz okoline Niša.

U najtežem stanju bila je 27-godišnja trudnica iz okoline Niša u sedmom mesecu trudnoće. Za nju je bilo navedeno i da je nakon prvog pozitivnog rezultata dva puta bila negativna na PCR test.

Beba je, nažalost, preminula, a ranije je o njima za TV Prva govorio direktor Klinike za anesteziju dr Radmilo Janković.

Kolegijum lekara pratio je iz sata u sat stanje trudnice i bebe, saopštili su da plod već trpi dovoljno, pa je konzilijum doneo odluku da se žena porodi. Porođena je, beba prodisala, ali je brzo došlo do srčanog zastoja, i uprkos pokušajima reanimacija, novorođenče je preminulo – ispričao je lekar.loading...