NEZAMISLIVA TRAGEDIJA: Vozač udario sedmoro dece NA TROTOARU, četvoro mrtvih na mestu

Navodno pijani vozač koji je u Sidneju udario sedmoro dece, od kojih je četvoro ubio, a jedno teško povredio, optužen je za 20 dela, uključujući ubistvo.

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Deca su išla da kupe sladoled kada ih je sinoć na trotoaru udarilo vozilo kategorije SUV (Sport and utility vehicle) kojim je upravljao Semjuel Dejvidson, navela je policija.

U nesreći je ubijen 13-godišnji dečak Entoni i njegove dve sestre, 12-godišnja Andželina i devetogodišnja Sijena, dok je njihov 10-godišnji brat teško povredjen, ali u stabilnom stanju.

Četvrto dete koje je poginulo, 11-godišnja devojčica Veronik, ćerka je rodjaka njihovog oca.

Otac troje poginule dece Deni Abdalah rekao je danas novinarima da mu je srce slomljeno.

– Ne znam šta da kažem. Jedino želim da zamolim vozače da budu pažljiviji. Ova deca su samo nevino šetala i uživala u društvu. Ja sam se jutros probudio i izgubio troje dece – rekao je Deni.

U nesreći su lakše povredjene devojčice starosti 10 i 13 godina.

Vozač Dejvidson je navodno imao visoku koncentraciju alkohola u krvi, 1,5 promila, što je tri puta više od dozvoljene količine u Australiji.

On je sinoć uhapšen na mestu nesreće i optužen za četvorostruko ubistvo, izmedju ostalog. U Australiji je maksimalna kazna za ubistvo 25 godina zatvora.

Danas se nije pojavio pred sudom, a kaucija mu nije odobrena. Sledeće ročište biće održano 2. aprila.

Policija je navela da je Dejvidson ostao na mestu nesreće do dolaska policije i da ima indikacija da je 24-godišnjak koji je s njim bio u kolima pokušao da pomogne deci.

U nesreći nisu povredjeni ni Dejvidson ni 24-godišnjak.loading...