NEZAPAMĆEN PRIZOR NA POLITIČKOJ SCENI: Evo kako je protekao sastanak između VUČIĆA I ĐILASA

On je naveo da ukoliko se vlada ne formira od trenutka kada su proglašeni rezultati izbora u narednih mesec dana, automatski slede novi izbori.

printscreen

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde juče se sastao sa Aleksandrom Vučićem na Andrićevom vencu.

Tema sastanka bili su beogradski izbori. Razgovor je trajao nešto više od sat vremena, a Đilas je nakon toga rekao da je izneo zahtev za nove izbore u Beogradu do kraja ove godine.

Dejan Miletić, predsednik Centra za globalizaciju istakao je da je dijalog neophodan i izuzetno pozitivna stvar na političkoj sceni Srbije. Kako kaže, na gradskom nivou je to tesna situacija.

Jedna od opcija za prevazilaženje trenutne situacije je da se novi izbori raspišu na nivou Beograda. Smatram da je veoma važno da se razgovara i da je to veoma važno za Srbiju. Svi smo tu na istom zadatku da se unapredi i Srbija i Beograd – ističe Dejan Miletić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Nema više mesta za mržnju i izlaske na ulice, istakao je Miletić.

Pozdravljam ovo što je Đilas uradio, to je pravi put. Pravi je put tražiti zajedničke elemente i videti šta je to što i jednom i drugom odgovara – kaže Miletić.

Na konstatciju voditelja jutarnjeg programa, Gorana Anđelkovića, da delu opozicije smeta dijalog, Miletić je istakao da to nije na mestu.

Sama činjenica da nekome smeta dijalog nije normalna. To bih samo po sebi osudio. Za mene je suština koja su nam rešenja. Đilas je samo išao u ime svoje stranke i koalicije. Ukoliko se iz koalicije bune, onda on ima problem sa svojom koalicijom i nepoštovanjem koalicionih dogovora. Međutim, to je njihov interni problem – kaže Miletić.

Đilas ima tendenciju da usisava stranke u svoj tabor, kako bi ojačao svoju strukturu.

Opozicija sebe predstavlja kao homogenu strukturu. Mi smo već jedan DOS imali i videli smo kako je prošao. Mnogo bi bilo važnije da se urazume i da predstave koji bi bio njihov doprinos za boljitak Srbije i Beograda – ističe predsednik Centra za globalizaciju.

On je naveo da ukoliko se vlada ne formira od trenutka kada su proglašeni rezultati izbora u narednih mesec dana, automatski slede novi izbori.

Ako se vlada ne formira, onda ćemo imati novi termin za izbore. Ako SNS i Đilasova partija napravi konsenzus, onda nemate izbore. Ako Đilas proceni da će to njemu doneti bolje rezultate, SNS procenjuje vrlo logično – ne želi da ga ucenjuju manje stranke i da traže veće parče kolača na ime Beograda – kaže Miletić.