NEZAPAMĆEN ZLOČIN: Roditelji osumnjičeni za SUROVO ubistvo malog sina

Organi reda su uspeli da razreše misteriju!

Hronika
Dnevno.rs

Teško izgladneli i dehidrirani dečak pronađen je mrtav u kutiji u podrumu kuće u Kaliforniji gde je živeo, a njegova maćeha optužena je zbog navodnog trovanja, prenose svetski mediji.

Jedanaestogodišnji Roman Lopez nestao je u januaru prošle godine, a policija u Kaliforniji nedavno je objavila nove detalje slučaja.

Kako su saopštili organi reda, Roman je bio izgladnjivan i dehidrirao je, a navodno nije imao vidljivih povreda na telu, otkrila je autopsija.

Njegova maćeha Lindzi (38) i otac Džordan Pajper (36) su uhapšeni i optuženi za zlostavljanje dece i mučenje, navodi se u saopštenju policije.

Lindzi je optužena da je stavila otrov u Romanovu vodu za piće, dok se Džordan tereti i za nebrigu prema detetu.

Objavljuje Facebook AppČetvrtak, 27. kolovoza 2015.

Prema pisanju stranih medija, roditelji su prijavili nestanak deteta, koje je navodno pronađen 15 sati posle toga.

Džordan se navodno žalio organima vlasti što im je trebalo dva sata da se odazovu na njegov poziv da mu je sin nestao.

Jedini razlog što su primili poziv jeste što sam dvojicu policajaca bukvalno zaustavio dok su išli kolima – izjavio je tada otac dečaka.

Nemamo pojma šta se desilo, ni gde su ga pronašli, niti šta je obdukcija utvrdila… Da li ima osumnjičenih, ništa. Ne znamo ništa, zvali smo konstantno, svaki dan – dodao je tada Džordan.

Prema pisanju medija, narednik Džon Mojzer tada je kazao da je smrt dečaka procenjena kao sumnjiva i nije dalje komentarisao slučaj.

Kako stoji u saopštenju objavljenom u četvrtak, inspektori u prvi mah nisu uspeli da nađu Romana, ali su otkrili njegovo telo u kući u Plejservilu.

Više državnih agencija je konsultovano pošto su se Pajperovi preselili iz Plejservila u Okrug Kalveras pošto je Roman preminuo. Jedanaestogodišnji dečak živeo je sa Pajperovima i još sedmoro dece.