Direktor zadarske bolnice Željko Čulina rekao je za regionalnu N1 televiziju da je dvoje dece teže povređeno, ali da trenutno traju lekarske obrade posle kojih će se više znati o njihovom zdravstvenom stanju.

Prema navodima Radio Zadra, deca imaju tri, pet, sedam i osam godina i po dolasku policije i hitne pomoći bila su pri svesti.

U saopštenju policije navedeno je da je dojava dobijena nešto pre 7.00. Na mesto nesreće u gradu Pagu, na ostrvu Pag hitno su upućeni policijski službenici i lekari koji su deci odmah pružili prvu pomoć.

Deca su potom prevezena u Opštu bolnicu u Zadar, a 54-godišnji muškarac je u službenim prostorijama policije.

U saopštenju se navodi da se trenutno utvrđuju sve okolnosti i činjenice i da će policija unutar svoje nadležnosti preduzeti kazneno-pravne mere zaštite dece.

Ministarka za demografiju, porodicu i socijalni rad Nada Murganić rekla je jutros novinarima u Zagrebu da je “zgranuta” događajem i da je sada najvažnije zdravstveno stanje dece.

Ona je dodala da je reč o porodici koja je na Pag došla s područja virovitičkog Centra za socijalni rad i da je, prema prvim informacijama Centar za socijalni rad delovao u porodici, ali zbog konfliktnih odnosa sa starijom devojčicom, ćerkom jednog od supružnika iz prvog braka. Ministarka je najavila da će u Pag biti poslata hitna inspekcijska kontrola.

I hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je jutros na sednici Vlade da su “svi zgroženi tim monstruoznim činom”.