NEZVANA GOŠĆA: Spavala je mirnim snom, a ujutru se probudila u društvu OPASNE NEMANI! (VIDEO)

Crna mamba
print screen/facebook.com/universalreptiles

Jedna žena iz južnoafričkog grada Durbana pre nekoliko dana probudila se ugledavši prilično zastrašujuć prizor. Naime, u njenu spavaću sobu uvukla se velika crna mamba, po mišljenju mnogih stručnjaka najsmrtonosnija zmija na svetu.

 

Srećom gospođa je reagovala prisebno i odmah pozvala stručnjaka za zmije Džejsona Arnolda sa molbom da uhvati “crnu zmiju”. Kad je Arnold došao, hvatanje zmije snimio je kamerom, a na Facebook stranicu “Universal reptiles” objavio je i kratak post sa videom:

– Očekivao sam da ću naći neotrovnu pegastu zmiju (Philothamnus semivariegatus), ali sam zapravo našao prilično veliku crnu mambu. Žena je uočila otrovnicu kako leži pokraj ogledala i odmah je pobegla iz sobe. Kad sam ja došao, našao sam zmiju na uzglavlju kreveta. Zastrašujuća stvar je to što je zmija celo vreme bila sa njom u spavaćoj sobi i nije je ugrizla. To samo pokazuje da crne mambe nisu zle zmije kako ih često predstavljaju – napisao je Arnold.

Crna mamba je zapravo fascinantna zmija, vitka otrovnica koja može narasti i preko 4 metra dužine (od otrovnih zmija duža je samo kraljevska kobra), iako je većina odraslih primeraka velika oko tri metra. Živi na području Subsaharske Afrike, a poznata je kao najbrža kopnena zmija na svetu koja se može kretati barem 11 km/h, ako ne i više, na kraćim relacijama.loading...