NI NE RAZMIŠLJA O PENZIJI: Najstarija STJUARDESA na svetu ima 82 GODINE! (VIDEO)

Beti Neš
Printscreen

Amerikanka Beti Neš koja 31. decembra puni 82 godine izazvala je medijsku pažnju jer je najstarija stjuardesa na svetu koja i dalje radi za aviokompaniju Amerikan Erlajns (American Airlines).

 

Stjujardesa koja leti šest decenija, zadržala je besprekorni stil, neverovatnu energiju i stalni osmeh. Medjutim, izgubila je jednu stvar – anonimnost, prenela je agencija Frans pres.

Putnici često iznendajeni da ih u avionu služi Beti Neš, traže na kraju leta da se s njom slikaju i upuću joj komplimente koje ona skromno prima. Već je bila na američkoj televiziji i postala je zvezda američke aviokompanije.

Vrlo je profesionalna. Predstavlja ona staru školu i podseća na nekadašnja vremena –  rekao je jedan od pilota Majk Mardjota koji često leti s Beti Neš.

Piloti u SAD ide u penziju sa 65 godina, ali stjuardese to ne moraju.

Beti Neš koja živi u Vašingtonu kaže da se svako jutro budi svako jutro u 2.10 da bi pre izlaska sunca bila na aerodromu. Najviše leti na relaciji Vašington-Boston i zbog godina ima prednost da bira relaciju.

Stjuardesa je rekla da su ranije putnici bili elegantnije obučeni.

Nikada ranije nije bilo papuča ili patika – rekla je ona i dodala su nekada stjuardese pripremale jela za putnike dok su putnici u prvoj klasi imali pravo na posude od porcelana i srebrni escajg.

Beti Neš je počela da radi u 21. godini za vreme Dvajta Ajzenhauera, 34. predsednika SAD.

Stujardesa kaže da se dobro oseća i da još ne razmišlja o penziji, mada je uz osmeh priznala da ipak neće raditi sa 90 godina.