NIJE NAIVAN: Kurti najavio UKIDANJE TAKSI, a evo šta od Beograda očekuje ZAUZVRAT

Njegovu objavu za samo 20 minuta "lajkovalo" je više od 5.000 korisnika, a stiglo je i više od 400 komentara koji su uglavnom negativni prema najavi Kurtija i pominju Srbiju kao krivca, dok drugi optužuju Kurtija za "kolaboraciju i popustljivost".

BETA

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, najavio je na “Fejsbuku” da se Carina Kosova priprema da taksu od sto odsto na robu iz Srbije zameni principom reciprociteta, preneo je portal KoSSev.

To je, kako je naveo, “izraz spremnosti da ukine takse”, zbog čega od Beograda očekuje “kontrapotez – izraz volje da obustavi kampanju za povlačenje priznanja Kosova”.

“Stoprocentna taksa na srpsku robu biće zamenjena reciprocitetom. Taksa od sto odsto biće uklonjena odmah pošto se primeni reciprocitet. Vrlo brzo počinjemo sa pripremom kosovske Carine za to”, najavio je Kurti.

“Kao premijer Republike Kosovo izrazio sam spremnost da se ukine stopostotna taksa. Očekujem da Srbija izjavi da je voljna da zaustavi kampanju koja se tiče priznavanja nezavisnosti Kosova”, objavio je Kurti na “Fejsbuku”.

Njegovu objavu za samo 20 minuta “lajkovalo” je više od 5.000 korisnika, a stiglo je i više od 400 komentara koji su uglavnom negativni prema najavi Kurtija i pominju Srbiju kao krivca, dok drugi optužuju Kurtija za “kolaboraciju i popustljivost”, naveo je KoSSev.

Takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvela je vlada Kosova 21. novembra 2018 godine, kao reakciju na kampanju Srbije za povlačenje priznanja Kosova i posle neuspeha Kosova da se pridruži Interpolu.

loading...