NIJE VANDALIZAM: Oštećenje statue Dragana Nikolića nastalo zbog spleta NESREĆNIH OKOLNOSTI!

Dragan Nikolić
Beta

Srpski mediji su sinoć preneli vest da je spomenik glumcu Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji oskrnavljen od strane vandala. Izgleda da vandalizma nije bilo, već da je reč o spletu nesrećnih okolnosti.

 

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred Termomineralnog kuptila, nedaleko od izvora „Topla voda” , ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara – slučajno polomljen.

– Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu – objašnjava za Novosti Džamić. 

Statua Dragana Nikolića u vrnjačkom parku, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, svečano je otkrivena minulog četvrtka, a podignuta je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni glumac bio promotetr i zaštitno lice.

– Gaga je mnogo voleo Vrnjačku Banju i zauzimao je posebno mesto u srcima meštana. Postavljanjem njegove statue želeli smo da mu se bar malo odužimo i zahvalimo – dodaje Nikola Džamić.