NIJE VIC O BOSANCIMA: U Republici Srpskoj neke CVEĆARE nude VRLO NEOBIČNE USLUGE

cveće
Print screen/You Tube

Vlada Republike Srpske u februaru 2014. godine donela je Uredbu o klasifikaciji delatnosti kojom se na tom području između ostalog, kao opcija svim zainteresovanim nudi pokretanje biznisa u svemiru.

 

Drugim rečima, u Republici Srpskoj moguće je osnovati firmu koja će se baviti svemirskim prevozom, a poddelatnosti kojima se može baviti su lansiranje satelita i svemirskih letelica, kao i svemirski prevoz robe i putnika.

Da apsurd bude veći, mnoge firme su prilikom registracije baš to stavile kao jednu od delatnosti. Tako da se putovanjem u svemir, bar na papiru, bave dve cvećare u Doboju.

U Ministarstvu industrije Republike Srpske kažu da je ta Uredba sastavljena u Republičkom zavodu za statistiku. Tamo taj apsurd objašnjavaju strogim evropskim standardima prema kojima su u Uredbi morali da navedu sve delatnosti kojima se ljudi bave u svetu, iako mnoge nisu logične za ove krajeve.

Astronom Muhamed Muminović iz Astronomskog društva Orion kaže da takvo nešto nije moguće u dogledno vreme u tom kraju.

Može da se lansira protivgradna raketa, to je otprilike maksimum što Bosna može postići, ali svemirski prevoz ne – kazao je Muminović.