NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Stolar Mile OŠTRO OPLEO po ljudima koji su NAPUSTILI SVOJU DECU!

Milorad Jurković
Facebook.com/StolarMileRakovac

Najvoljeniji srpski zanatlija poznat je po blagim rečima i plemenitosti, ali ovaj put nije mogao da se suzdrži i žestoko je izrazio svoje mišljenje.

 

Milorad Jurković, poznatiji kao Stolar Mile, tokom svog višegodišnjeg humanitarnog rada susretao se sa mnogim pojavama i teškim situacijama u našem društvu.

Ovaj plemeniti zanatlije pomaže deci, osobama sa invaliditetom, kao i starijima… poznat je po nežnim i blagim rečima, ali ovaj put nije želeo da se suzdrži.

Stolar Mile poslao je poruku svima koji su u stanju da ostave svoju decu.

Njegovo pismo prenosimo u celosti.

Kakav je osećaj držati jedno dete koje vam odmah pruži rukice i šeta vas po sobi osmehuje vam se i raduje? Naravno, osećaj je predivan. Ali, to neko ne zna i, što je najgore, ne želi da zna… Jednom sam pisao pa ću i opet o ovome – naravno, uz dozvolu…

Pišem nepoznatim prijateljima koji misle da su deca “stvari” pa ih jednostavno možete odbaciti. Pitam se kako uopšte može neko da odbaci deo sebe… Šta vi uopšte mislite? Deca se kupuju u supermarketima već odrasla?

Pa, izvinite, gospodo, ali treba promeniti i pelene, isprazniti nošu, boriti se sa temperaturama i dečijim bolestima, voditi i dovoditi iz vrtića i škole… E, onda ste roditelj, onda će vas poštovati… Za 15-20 godina pa i manje samo ćete saginjati glavu od sramote kada se sa njima sretnete na ulici… Ispravite svoje greške odmah, posle može da bude kasno i jako bolno. Mogu sve da razumem ali odbaciti svoje – e, to ne mogu niti želim da shvatim.

Tužno je to što sam skoro 30 odsto stolica poslao samohranim roditeljima. Jedna samohrana majka iz Beograda, koju ni ne poznajem, na moje pitanje da li vam treba još nešto od pomoći rekla je: “Ne mogu da verujem… Vi me to pitate, a ne pita me onaj koji bi trebalo”…

Ovo dete što držim je predivno, kao i sva ostala deca koje sam držao, šetao se sa njima i igrao se… Mnogo, ali mnogo u životu propuštate, a to su baš ti trenuci.

Ljutite se što sam ovo napisao? BAŠ ME BRIGA! – napisao je Stolar Mile u svom obraćanju.loading...